Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.



En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?



dissabte, 13 de març del 2010

Peter Cisárik: Cartell del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de 2006

                                                

Cartell del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de 2006. Tot i que ja han passat -gairebé quatre anys- aquest és un d'aquells cartells dels quals hom se'n recorda perquè han deixat un grat record. El text que l'acompanyava es titulava: El destí dels llibres està escrit en les estrelles i començava així:

Els adults pregunten tot sovint què passarà amb els llibres quan els infants deixin de llegir-los. Aquesta podria ser una de les respostes:

-Els carregarem en grans naus espacials i els enviarem a les estrelles.

-Esplèndid...!

Els llibres en realitat són com les estrelles que llueixen en la nit. N'hi ha tants que no es poden comptar i sovint estan tan lluny de nosaltres que no ens atrevim a anar a cercar-los. Però imagineu tan sols la foscor que hi regnaria si un dia tots els llibres, aquests cometes del nostre univers cerebral, s'escapessin i deixessin d'emetre l'energia sense límits del coneixement i la imaginació humana...

I no és tot això el  cartell?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada