Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?divendres, 3 de desembre de 2010

Gat i peix, text de Joan Grant; il·lustracions de Neil Curtis


Fa temps que volíem comentar les il·lustracions de Gat i peix, de Neil Curtis. No és cap novetat literària (any 2005), però igualment és una obra altament recomanable. Àlbum infantil?, sens dubte, però també un àlbum per a totes aquelles persones que vulguin gaudir d'unes meravelloses il·lustracions: imaginatives i càlides (i que harmonitzen perfectament amb el text).

Creiem que és una obra que les biblioteques, obligatòriament, haurien de tenir en la seva col·lecció. Per què? Doncs, perquè és una obra diferent: visualment ens trobem amb un conte en blanc i negre, però paradoxalment, aquest monocromatisme reforça la il·lustració ja que -sembla com si en quedar despullades de color- es deixés espai perquè els personatges (el gat i el peix) poguessin campar al seu gust per les pàgines del conte. Hi ha espai per a la seva amistat.
Uns personatges entranyables dins d'una atmosfera càl·lida i suggerent. En definitiva, una obra màgica.

A la biblioteca el trobareu a l'àrea infantil.
Topogràfic: I ÀLBUMS GRA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada