Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?dimecres, 10 de febrer de 2010

La il·lustració de la setmana: Cendrillon de Kveta Pacovská


La Cendrillon és la nostra Ventafocs, el contre tradicional recopil·lat per Charles Perrault. La il·lustració és de la Kveta Pacovská, una artista que de nou ens sorprèn agradablement.

La Kveta transforma la coberta del llibre en un autèntic cartell, impactant, cridaner i suggeridor que convida a obrir el llibre per accedir als secrets de la història. La il·lustració és també un prodigi de narrativa visual perquè condensa -amb un sol element- la clau del conte.

A més a més, la sabata dibuixada no és una sabata qualsevol, sinó que és un disseny atrevit, actual i "fashion", la qual cosa - sense veure-la- ens suggereix com és la Ventafocs (Cendrillon) imaginada per la Kveta Pacovska.

D'aquí a poquet tindrem l'àlbum a la Biblioteca, us el recomanem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada