Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?divendres, 5 d’agost de 2011

Noche estrellada de Jimmy Liao, una lectura molt recomanable per les nits [estrellades] d'estiu

Noche estrellada és un cant bellíssim a la infància, un record nostàlgic que viatja al nostre passat, una mirada sensible i lírica vers aquell infant que un dia tots varem ser: ens recordem de les nostres pors?, d’aquells pensaments íntims que elaboràvem en el despertar de la nostra primera consciència a la vida?

Descobríem la soledat, però alhora ens buscàvem companys imaginaris per palpar, per descobrir l’abisme que s’obria al nostre davant, l’abisme al misteri de la vida. Intuïtivament descobríem que ara, a partir d’aquell precís moment en què copsavem aquesta realitat, la vida ens pertanyia i ens tocaria, irremediablement, creuar la línia, el nostre propi perfil, la nostra pròpia ombra, de manera decidida i capbussar-nos en el món.

L’obra té un munt d’imatges magistrals.. una podria ser aquella que amb un text lleuger, com de pas diu: “Si sólo quedaramos nostros dos en el mundo, ¿tendrías miedo?”

És una imatge que visualment té diferentes missatges simbòlics: les dues finestres il•luminades (nosaltres dos), la lluna que sotja, el camí que ens condueix...

Una lectura molt recomanable per a les nits (estrellades) d’estiu!! No us la perdeu!

Títol La Noche estrellada / Jimmy Liao
Barbara Fiore, cop. 2010
Topogràfic: I ÀLBUMS LIACap comentari:

Publica un comentari a l'entrada