Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?dijous, 24 de novembre de 2011

Emilio Urberuaga i Maite Carranza

El passat mes d'octubre l'il·lustrador Emilio Urberuaga va rebre el Premi Nacional d'Il·lustració que atorga el Ministerio de Cultura pel conjunt de la seva obra gràfica en l'àmbit del llibre. Urberuaga és un il·lustrador molt prolífic que té un estil molt personal. Les seves il·lustracions són coloristes, tendres i divertides.. A la Biblioteca hi podreu trobar uns quants llibres il·lustrats per ell, d'entre els quals, destaquem:

¿Qué hace un cocodrilo por la noche?. Kathrin Kiss. Kókinos, 2006  [I1 VALORS]
Aquest monstre em sona.... Gabriele Keselman. La Galera, 2004  [I1 FAMÍLIA]
El gran doctor. José María Plaza. Anaya, 2007 [I2 PLA]
¿Quien anda ahí?. Emilio Urberuaga. Kókinos, 2011 [I1 CONTES]
Una cosa negra. Emilio Urberuaga. Narval, 2011 [I1 NÚMEROS] 


Per la seva banda, l'escriptora Maite Carranza ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil per la seva obra Paraules emmetzinades, una novel·la juvenil valenta, directa i sincera que se centra en el tema dels abusos sexuals a menors. Maite Carranza és una autora molt coneguda pel públic infantil i juvenil. Ha publicat una vasta obra (que també trobareu a la Biblioteca) i, entre la qual, destaquem:

Paraules emmetzinades. Edebé, 2010 [JN REALISTA CAR]
Màgia d'una nit d'estiu. Edebé, 2009 [JN FANTÀSTICA CAR]
La Guerra de les bruixes. Edebé, 2009 [JN FANTÀSTICA CAR]  (una trilogia que comprèn: El Clan de la lloba, El desert de gel i la Maledicció d'Odi).


A tots dos, moltes felicitats!    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada