Ha nascut la Biblioteca animada

La lectura no és únicament l’acte de desxifrar uns textos per extreure’n el seu significat, sinó que, des d’una perspectiva més àmplia, llegir és també interpretar les imatges, és a dir, l’exercici de la lectura visual.En aquest bloc pretenem recollir, analitzar i comentar diferents mostres d'imatges, dil·lustracions i d'històries animades. Ens hi voleu acompanyar?dijous, 20 d’octubre de 2011

Tintín i El Secret de l'Unicorn: un joc d'observació visual

Com sabeu el proper dia 28 d’octubre el director Steve Spielberg estrena la pel•lícula El Secret de l’Unicorn, protagonitzada per en Tintín. El seu creador, Hergé, va ser un artista meticulós i perfeccionista, però malgrat tot, si analitzeu amb calma els àlbums d’en Tintín trobareu alguns petits errors.
Des de la Biblioteca, mentre esperem l’estrena de la pel•lícula i com a petit homentatge a Hergé, volem fer un petit joc i convidar-vos a trobar alguns dels errors que s’amaguen en les vinyetes que a continuació us mostrem. Sort!

1.- TINTÍN AL CONGO: en la vinyeta de l’àlbum apareix una serp, concretament una boa, (que és impossible trobar a l’Àfrica). Sabríeu dir de quin continent és originària?
2.- EL LOTUS BLAU: un colom missatger vola enmig d’una tempesta de llamps i trons. És una imatge poc creïble. Sabríeu dir què fa un colom missatger quan troba una tempesta?
3.- EL CEPTRE D’OTOKKAR: A la coberta trobareu un error ben flagrant. El jersey d’en Tintín és de color blanc! Sabríeu dir quin ha de ser el color correcte?
4.- LES 7 BOLES DE CRISTALL: en la vinyeta hi ha un arc de sant Martí amb els colors ordenats de manera errònia. Sabríeu dir quin és l’ordre correcte?
5.- LES JOIES DE LA CASTAFIORE: el capità afirma que li ha picat una vespa al nas. Impossible! Les vespes no perden el fibló. Sabríeu dir quin insecte semblant sí que el perd ?
Si voleu saber-ne més aneu a: http://www.free-tintin.net/espanol/details.htm. Us agradarà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada